Monumentenroute

Verzamel-, vertrek-en eindpunt: Beverwijcksplein

Tijdens de monumentenroute wandelen we langs een aantal oude, soms zeer oude Dordtse monumenten, welke kenmerkend zijn voor de status van Dordrecht vanaf haar oorsprong in de 11e eeuw, t.w.: verschillende hofjes, het Hof van Nederland, de Wijnstraat, Groothoofdspoort, Kuipers- en Wolwevershaven en de Grote-of Onze Lieve Vrouwe kerk.

Tijdens de wandeling krijgt u een uitvoerige toelichting over het ontstaan en de daarbij behorende bijzonderheden. U krijgt ruim de gelegenheid tot het nemen van foto’s en in een aantal gevallen wellicht in gesprek te gaan met de huidige bewoners.

De route eindigt bij de Grote-of Onze Lieve Vrouwe kerk voor een bezoek op eigen initiatief, of desgewenst bij het vertrekpunt (Beverwijcksplein).

De monumentenroute is ongeveer 4 km lang en duurt ± 2 1/2 uur (excl. stops voor koffie/thee/drankje). Prijs: € 12,00  per persoon.

N.b.: voor deelname wandelroutes en de rondvaart geldt een maximaal aantal deelnemers van 10 – 12 personen. De route is tevens geschikt voor rolstoelgebruikers. Er is ook een mogelijkheid voor zakelijke (groeps)arrangementen op maat (prijzen als bovenstaand, excl. BTW). Neem hiervoor contact met mij op via de contactpagina.